top of page
  • Foto del escritorllunadecristall

Programa del T.E.I. 2017/2018

Us anem a informar del programa T.E.I, és a dir, Tutoria Entre Iguals, amb la ajuda d’un dels coordinadors d’aquest programa, Pau Buigues.



El programa T.E.I té com a objectiu principal la prevenció de l’assetjament escolar i la millora de la convivència. També serveix per a previndre conflictes de maltractaments puntuals.


Està dirigit a l’alumnat de 1r d’ESO, els quals estan tutoritzats per un/a alumne/a de 3r d’ESO. La idea és que els que han sigut tutors en 3r, seguisquen sent-ho en 4t dels seus tutoritzats de 1r quan aquests estiguen en 2n.


Abans d’aquest programa es feia un d’alumnes ajudants i els coordinadors havien fet molts cursos de mediació i de millora de la convivència.


Andrés Bellido va ser la persona que posà en marxa el programa T.E.I oficial a Catalunya.


Aleshores, gràcies als cursos, a la informació que els arribà d’Andrés Bellido i, després d’haver parlat amb el AMPA, l’Ajuntament i altres centres de la localitat, va poder ser possible fer funcionar el programa a l’institut.


Els coordinadors pensen que el programa sí funciona, perquè estableix una atenció dels alumnes i professors als conflictes de convivència. Aquesta atenció, s’aconsegueix a les xarrades d’informació i formatives que es fan al principi, a més de les jornades d’acollida, que t’ajuden a conèixer als teus companys i a començar a fer amistats. Les xarrades ajuden a que l’alumnat prenga consciència dels diferents tipus de violència, de quines conseqüències té una violència continuada, puntual, etc.


Quan veus que un company assetja contínuament a un altre, el que s’ha de fer es rebutjar el comportament de l’assetjador i dir-li que el que fa no està bé i que podria arribar a causar molt de mal.


També és molt important comunicar-ho tant al teu tutor, com a algun coordinador o a direcció.


De vegades és complicat aturar els comportaments violents d’alguns alumnes, ja que cada persona és un món, però amb esforç, paciència i intervenció mitjançant la paraula, es pot aconseguir.


A sovint és molt dur, perquè veus casos molt difícils però, quan te n’adones de que hi està anant bé, et sents molt satisfet.


Els alumnes de 1r pensen que la relació entre tutor-tutoritzat és bona, encara que al principi acorden quedar i després a soles es saluden als corredors.També conten que quan han presenciat una escena d’assetjament han anat a comunicar-la a un professor. Creuen que el programa et dóna seguretat.


Per altra part, els tutors de 3r manifesten que també es comuniquen amb els seus tutoritzats per WhatsApp. A més, afegeixen que tindre un alumne major que tu al qual comunicar-li algun problema que hages tingut, fa que l’alumne no tinga tanta por, perquè hi ha molts que els atemoreix dir-ho per si els amenacen i, tenint al tutor, es senten més segurs.


Desitgem que us haja agradat l’article i us haja servit d’ajuda per conèixer el que no sabíeu sobre el T.E.I.


Volem donar les gràcies a Pau Buigues i l’alumnat de 1r i 3r per la seua col·laboració.

64 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page